Vichy Teint Ideal Illuminating Foundation & Roll-On Concealer






Μετά τη Vichy Dermablend Universal Setting Powder που χρησιμοποιώ τους τελευταίους 2,5 μήνες κάθε φορά που βάφομαι για να κρατήσει μακριά την λιπαρότητα και να δώσει και μεγαλύτερη διάρκεια στο μακιγιάζ (κι έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ρουτίνας του μακιγιάζ μου) είπα να πάρω κι ένα foundation από την ίδια εταιρεία.

Η εταιρεία προτείνει να συνδυάσουμε την πούδρα με τα Vichy Dermablend Fluid/Stick Foundation για πλήρη κι άμεση διόρθωση των ατελειών και αποτέλεσμα μακράς διάρκειας. Εγώ έψαχνα κάτι πιο ελαφρύ από άποψη κάλυψης, κάτι κατάλληλο για όλη την ημέρα. Έτσι κατέληξα στη σειρά Teint Ideal, επόμενο βήμα ήταν να επιλέξω μεταξύ υγρής ή κρεμώδους υφής.

Διάλεξα το Teint Ideal Fluid Illuminating Foundation στην απόχρωση #25 Sand γιατί παρότι έλεγε πως είναι ένα makeup λάμψης έλεγε επίσης πως είναι σχεδιασμένο για τις ανάγκες των κανονικών/μεικτών επιδερμίδων. Όσες έχετε μεικτή/λιπαρή επιδερμίδα ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να βρεις ένα καλό makeup λάμψης, που θα δίνει αυτή την ωραία, απαλή γυαλάδα της φρεσκάδας στο δέρμα χωρίς να επαναφέρει την λιπαρότητα.

Teint Ideal Fluid Illuminating Foundation

  Όταν παρέλαβα την παραγγελία ανυπομονούσα να το δοκιμάσω φοβούμενη λιγάκι αυτό το "illuminating" του τίτλου. Με την πρώτη εφαρμογή κατάλαβα πως με αυτό το foundation θα τα πάμε καλά!

Είναι ένα υδαρές make-up (λίγο πιο πηκτό από το Face & Body της MAC), δεν στεγνώνει γρήγορα κι απλώνεται πολύ όμορφα με τα χέρια ή μ' ένα νοτισμένο σφουγγαράκι μακιγιάζ αλλά προσωπικά μου αρέσει καλύτερα να το απλώνω με ένα buffing brush. Επιπλέον, έχει SPF 20, είναι κατάλληλο για ευαίσθητες επιδερμίδες κι εμπλουτισμένο με το ιαματικό νερό της Vichy. Προσφέρει ελαφριά προς μέτρια κάλυψη αλλά η "αέρινη" εφαρμογή του στο δέρμα, σου επιτρέπει να περάσεις κι άλλη στρώση αν επιθυμείς χωρίς να φαίνεται βαρύ. Αφήνει την επιδερμίδα ομοιόμορφη και φωτεινή, σαν να έχετε βάλει από πάνω το πιο ωραίο και διακριτικό highlighter!

Το φόρεσα την πρώτη ημέρα χωρίς primer και χωρίς πούδρα για να δω τη διάρκεια και μπορώ να πω πως άντεξε 8 ώρες με αξιοπρέπεια! Βέβαια, γυαλάδα στο Τ εμφανίστηκε μετά από 3-4 ώρες αλλά αυτό μου συμβαίνει πάντα αν δεν βάλω primer και πούδρα. Την επόμενη ημέρα που έβαλα και primer και την αγαπημένη πούδρα της Vichy είδα λιπαρότητα να εμφανίζεται μετά την 7η ώρα!

Είναι από αυτά τα make-up που δύσκολα καταλαβαίνει κανείς πως φοράς και είναι μαγνήτης κομπλιμέντων! :))

Είπα να σας κάνω και μια σύγκριση με το Natural Fix All Day Matt Make-up της Radiant που απέκτησα επίσης πρόσφατα και θεωρώ ένα πολύ καλό foundation για λιπαρές επιδερμίδες αλλά μου αρέσει καλύτερα για βράδυ γιατί είναι πιο καλυπτικό από ότι θα ήθελα κατά την διάρκεια της ημέρας. Η φωτογραφία, δυστυχώς, δεν "έπιασε" το ματ αποτέλεσμα του ενός έναντι του "λαμπερού" του άλλου αλλά δείχνει κάτι άλλο εξίσου ενδιαφέρον, το πως αντιδρά στο φακό (χωρίς φλας) το ένα που έχει SPF 15 (Radiant) σε σχέση με το άλλο που έχει SPF 20 (Vichy).

Αριστερά φοράω το Teint Ideal, δεξιά το Natural Fix.

Το Natural Fix στο φακό δείχνει το πρόσωπο πιο άσπρο ακόμη και χωρίς φλας. Βλέπετε το μέτωπο και την μύτη μου; Αυτό το είχα παρατηρήσει και στην Κωνσταντινούπολη στις φωτογραφίες που ήταν το μόνο make-up που είχα πάρει μαζί μου.

Τέλος να αναφέρω πως το Vichy Teint Ideal Fluid θεωρώ πως είναι ένα πολύ καλό dupe του YSL Youth Liberator Foundation. Μοιάζουν εξαιρετικά στο πως κάνουν την επιδερμίδα να φαίνεται παρότι το Teint Ideal σε σχέση με το Youth Liberator προσφέρει πιο ελαφριά κάλυψη κι είναι πιο νερουλό.

Vichy Teint Ideal Illuminating Roll-on Concealer

Φυσικά δεν κρατήθηκα και πήρα και το concealer που συνοδεύει το foundation!

Είναι ένα εξαιρετικά εύχρηστο concealer κι ό,τι πρέπει για ταξίδια ή αν βιάζεσαι να ετοιμαστείς. Η μεταλλική μπίλια του applicateur σου δίνει αυτή την ευχάριστη αίσθηση δροσιάς κατά την εφαρμογή ενώ ταυτόχρονα κάνει κι ένα mini μασάζ κάτω από τα μάτια. Εμένα με έχει βολέψει αφάνταστα, αν όμως έχετε σοβαρό πρόβλημα με μαύρους κύκλους θα χρειαστείτε κάτι πιο "δυνατό". Το Teint Ideal Illuminating Roll-on Concealer είναι αυτό που λέει και το όνομά του, ένα concealer σχεδιασμένο για να φωτίζει την περιοχή κάτω από τα μάτια. Κι αυτό το κάνει πολύ καλά!

Αριστερά φοράω concealer, δεξιά όχι. Βλέπετε τη διαφορά;
Μου θυμίζει πάρα πολύ από άποψη υφής τα highlighter pens της MAC που ξέρετε πόσο πολύ αγαπώ και νομίζω πως το χρώμα είναι κάτι μεταξύ του Light Boost και του Radiant Rose, ένα μπεζ-ροζ που δίνει υπέροχη λάμψη κάτω από τα μάτια.

L: Teint Ideal Roll-on Concealer in Light | R: Teint Ideal Fluid Foundation in Sand

Επόμενη αγορά θα είναι το Vichy Teint Ideal Roll-on Illuminator, το highlighter της σειράς που μου έχει κινήσει την περιέργεια καθώς δεν είχα ποτέ highlighter σε roll-on. Αν το έχετε δοκιμάσει θα περιμένω να μου πείτε εντυπώσεις όπως και για όλα τα παραπάνω.


Leave a Comment

  1. Φαίνεται πολύ καλό! Πολύ ωραίο review :)

    ReplyDelete
  2. Πολυ καλο review! To foundation της Vichy δειχνει πιο φυσικο και εχω την εντυπωση οτι καλυπτει τους πορους καλυτερα. Θελω πολυ να το δοκιμασω καποια στιγμη, μιας και εχω βαρεθει τα full coverage, και τελειως ματ foundations, προτιμω τα πιο φυσικα με πιο υγρη υφη.

    ReplyDelete